dimarts, 15 de juny del 2010

MANDALA

1 comentari:

  1. Un mandala, literalment «cercle» o «roda» en sànscrit, és un dibuix, pintura o baix relleu normalment amb trets geomètrics que es desenvolupa a partir d'un punt central o axial fins a formar normalment una figura circular o concèntrica. S'hi poden trobar punts o eixos de simetria de manera que tot el dibuix està subordinat i equidistant respecte d'aquest punt central.
    Als mandales, se'ls dona una significació mística i simbòlica.Representen un tot i una unitat alhora. El món i moltes de les figures que composen la vida són circulars o esfèriques. Ex: la terra, les partícules, les cèl•lules, els planetes, les pedres dels rius, el circuit del sistema solar, les galaxies... tot, absolutament, són mandales.
    Simbolitzen tot l'univers, explica la seva aparició, la seva existència i la seva desaparició. A tots els mandales la manifestació principal es troba en el centre; el seu objectiu és servir d'instrument de contemplació i de concentració, i els seus elements bàsics són figures geomètriques contraposades i concèntriques. El cercle exterior té sempre una funció unificadora.
    Aquestes representacions s'estan utilitzant molt en escoles i hospitals, pintar mandales sembla que ajuda a concentrar-se i relaxar-se...

    ResponElimina